Прекарахме Коледа 2013 с по-малко ток

По-малко ток са похарчили абонатите на EVN България през тазгодишната Коледа в сравнение с миналогодишната, отчитат от дружеството.

Според любопитната статистика на компанията, потреблението на ел.енергия за периода на първата серия почивни дни - 22  – 26 декември, е с 1% по-малко спрямо същия период през 2012 г.

Пикът на консумацията на ток в Югоизточна България  през Коледните празници е бил между 17 ч. и 18 ч. на 24 декември, когато са похарчени 1 655 000 киловатчаса електроенергия, сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховото потребление миналата Коледа е било регистрирано на 23 декември: 1 638 000 киловатчаса електроенергия.

От EVN България напомнят, че важно значение за консумацията на електроенергия и за стойността на фактурата има режимът и интензивността на потребление при всеки клиент, както и фактори като: ефективната изолация на стените и уплътняване на врати и прозорци, видът и броят на използваните уреди и техния клас на енергийна ефективност, броя помещения в жилището, които се отопляват.

Специалистите в диспечерските центрове на EVN България осъществяват денонощен мониторинг на мрежата. По време на изминалите празнични дни дружеството е регистрирало минимална аварийност на цялата територия на захранване в Югоизточна България.

В дружеството са в пълна готовност да реагират на аварии и през почивните дни коло Нова година. Общо 76 дежурни екипа са нащрек  за работа при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост, обещават от компанията.

 М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини