Истинска пролет между Коледа и Нова година. Бабите на пазара: Милицията я няма

Истинско пролетно време цари между Коледа и Нова година. В днешната събота максималните температури ще достигнат 12 градуса, минималните са били минус 2. В неделя ще е малко по-студено – около 10 по Целзий, но за сметка на това пък в понеделник термометърът ще достигне 13-тото деление. Леко застудяване ше има отново в последния ден на годината. Но сняг не се очаква.

Въпреки високите дневни температури, те съвсем не са рекордни, уточняват от хасковската синоптична станция.

Рекордът по жега се държи от 1958 година, когато са били измерени 17 градуса. Пикът за утрешния 29 декември пък е бил през 1995 година – 16 по Целзий.

Използвайки слънчевото време, хасковските баби превзеха зеленчуковия пазар и импровизираните им сергии по алеите достигнаха почти до големия Бизнесцентър. „Милиционерите ги няма” радваха се жените, вероятно имайки предвид униформените от общинска полиция, които наистина не се мяркаха в днешния слънчев ден край пазара. Търговията с кулинарни новогодишни стоки вървеше с пълна сила – домашни луканки, ракийка, люти чушки и други изкушения за празничната софра бяха фаворитите на днешния пазар.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини