Кмет и съвет заговорничат на закрито, охранява ги полиция

 
Властта се скри зад полиция от народа, който я е избрал

Местната власт стигна моралното си дъно, след като се скри от избирателите си на закрито заседание на Хасковския общински съвет. Освен малодушна, тази постъпка е и в крещящо нарушение на закона, където изрично е записано, че заседанието на местните парламенти са публични. В потъпкването на закона участва и хасковската полиция, която уж трябва да го защитава. Общински ченгета, КОРЗ и охранителна полиция от РПУ направиха непрекъснат кордон пред сградата на съвета и не допуснаха ни майка ни количка да влезе на заседанието. Отделно от това бяха заключени всички подстъпи към залата на общинския съвет. Пускаха се само журналисти и то след лична карта. Гражданите обаче бяха третирани като потенциални престъпници и гонени като кучета.

Предложението за закрито заседание бе на Тонка Койчева от кметската сесийна група и бе гласувано почти половин час след залостването на вратата на залата на властта. Мотивът бе, че по този начин все пак заседанието щяло да се проведе, а не като предната седмица. Божидар Драганов от БСП се противопостави на това предложение и предложи обратното, сесията да бъде открита. С гласовете на мнозинството това предложение бе отхвърлено. Антон Иванов от ГЕРБ пък обърна внимание на факта, че в правилника за работа на ОбС "закрито заседание" означава да не присъстват изобщо външни лица. "Няма такава формулировка - "Закрито за граждани, открито за журналисти. Заседанието или е открито, или е закрито".      

Закривайки днешното си заседание, „народните избраници” се подготвиха тихом мълком да забият поредния пирон в народа си. Точка 5 от извънредната сесия е гласуване на по-високи такси за хасковските детски градини. От 50 те ще станат 70 лв, което ги превръща в най-скъпите в България. Крайно ниските доходи на местното население/ Хасково дели последното място в страната по доходи с още две области/, предизвика спонтанен бунт на семействата, за които тази такса е непосилна. На предишната сесия на 29-ти майките влязоха в залата на Обс за да „видят в очите тези които ще посмеят да гласуват това предложение” както се изказа една от предводителките на протеста.

Явно обаче кмета и съвета  не могат да гледат хората в очите и предпочитат да се крият зад полицията.

Опитът на майките да влязат на сесията пропадна
Един куп униформени и цивилни ченгета и от КОРЗ затваряха подстъпите към сградата

Вратите бяха затворени
Народа остана отвън
Комфортно и на топло вътре си гласуваха каквото трябваше
Тонка Койчева предложи властта да се скрие от избирателите си
Божидар Драганов се противопостави, но мнозинството надделя
Те се чувстват по-добре

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    майка
    19 -3
    12:27, 6 дек 2013
    Докога??? Докога ще позволяваме такива гаври? Срам и позор е да позволяваме да ни потъпкват по този начин. Това е наглост, безочие, нечовешко поведение от страна на кмета ни. Граждани, събудете се, моля ви!!
  • 2
    Zz
    zzz
    14 -3
    12:28, 6 дек 2013
    Да се надяваме Областния да спре тази докладна ако се приеме.да я обжалва в съда.и да падне.макар че каквото и да каже съда.Кмета си прави каквото ще.както с обслужването на гражданите ако не са си платили данъците.съда задължи общината да обслужва.а общината още и си иска печат за недължимости
  • 3
    Go
    goliam_praz
    17 -1
    12:42, 6 дек 2013
    www.desant.net?/show-news/24604/
    Ето малко материал за готината Коалиция за Хасково.Защо мислите толкова тия мазни дупедавци се натискат да духат и свирят.Щото лапат най-голямото парче от баницата
    Ай пак гласувайте за тоя папагал с брада
Последни новини