Агресори събират помощи в центъра, налитат на репортери

Минувач, който даде левче за детето

Агресивни гастрольори на фондация събират помощи за болно дете от Каспичан в центъра на Хасково и предизвикаха днес недоволството на минувачите. Читатели се оплакаха от прекалената агресивност на рицарите на иначе благородната кауза, които им досаждали и напористо тикали пред очите им картичка с болното дете.

Пред екип на Haskovo.net днес мъж дари 1 лев. В замяна активистът на фондацията му даде квитанция, което бе заснето от фоторепортер на Haskovo.net. Представителят на благотворителната организация обаче налетя на репортерите, които си позволили да го снимат без разрешение. Афектираният мъж заплаши да строши фотоапарата, после пък заяви, че репортерите ще си имат работа с печените адвокати на фондацията, за които било детска игра да уволняват журналисти.

Събиращият дарения мъж не се представи, но заяви, че имат разрешение от общината за тази дейност. Той показа документ, в който е посочена дарителска сметка на фондацията в банка „Piraeus”. Репортерска проверка обаче установи, че сметката на болното дете е в „Прокредит банк“. Това бе заявено от майката на детето Добромира Христова от Каспичан, с която се свързахме по телефона. Тя обаче потвърди, че е получавала суми от въпросната фондация.

Двете сметки си имат логично обяснение. Ако някоя фирма реши да направи дарение по нашата сметка, по този начин парите могат да бъдат отчетени като техен разход“, обясни Ангелин Кулински от фондация “Социално братство и милосърдие“, потърсен за обяснение. Той допълни, че всичко е легално и се регистрира в Министерството на правосъдието и в НАП.

От прокуратурата в Хасково изразиха съмнения, че при разминаване на банковите сметки може да става дума за злоупотреби. От полицията пък обещаха да проверят гастрольорите в центъра. Те обаче вече липсваха.

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини