Нитова: 25 млн. лв. получава Хасково от държавата за 2014-а

Стефан Танев, Смиляна Нитова, Жара Пенева, Минка Стоянова

Над 25 млн. лв. ще бъдат отпуснати на община Хасково от държавния бюджет за 2014 г. Това съобщи на пресконференция днес депутатът от БСП Смиляна Нитова. Оказва се обаче, че няма драстична промяна в сравнение със средствата за текущата година.

Ръст в отпуснатите средства има в национален мащаб, макар и минимален. Те са увеличени с 80 хил. лв. Общо предвидените средства за общините са близо 2,4 млрд.

На брифинга присъстваха депутатите Жара Пенева и Стефан Танев, както и председателят на областната структура на БСП Минка Стоянова, зам.-кмет на Харманли.

Смиляна Нитова заяви още, че бюджетът за 2014 г. е най-социалния в годините на прехода. 36,6% от него са предвидени за социалната сфера, образованието и здравеопазването. Тя добави, че са увеличени парите за деца с трайни увреждания, увеличени са еднократните помощи за първолаци от 150 на 250 лв., детските за второ дете. „В управлението на ГЕРБ бяха замразени всички социални плащания, ние ги размразихме“, гордо добави депутатката.

Минка Стоянова пък обяви, че миналата седмица кметът на Харманли Михаил Лисков е поискал от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев средства за издръжка на бежанците в града. По изчисления на местната власт разходите за 1300-те чужденци възлизат на около 500 хил. лв. годишно.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини