27 златни наздравици вдигнаха в Харманли

Кирила и Димитров Владимирови все още се обичат по същия начин като преди половин век

27 беловласи двойки от Харманли с 50-годишен юбилей от заветното „да“ вдигнаха празнична наздравица в Деня на християнското семейство, за да отбележат златната си сватба.

 „Само с взаимно доверие човек може да гради добър семеен живот“, е житейският урок на най-възрастните сред тях - Петрана и Тодор Попови.

 От деня на сватбата си през 1963 година двамата си спомнят с усмивка многото гости, които са посрещнали. Подписът в гражданското сложили по-рано, но самия празник организирали на площада на емблематичната дата 9-ти септември.

Той е математик и дългогодишен директор на гимназията в Харманли, където е родом. Тя - учителка по литература, от Северна България. Срещнала го след като била изпратена по разпределение да преподава на 500 км. от дома си в южния град.„Извървях 500 км. и 30 години, за да срещна мъжа на живота си, но днес се обръщам назад и знам, че всичко си е заслужавало“, казва 80-годишната Петрана

Моята булка и днес си е хубава. Най съм й благодарен, че ме изтърпя през годините. Така, ако живеем още 50 години с нея - екстра ще е!“, възкликва съпругът й Тодор Попов. Двамата са изключително горди родители на дъщеря, баба и дядо на две внучки.

Традицията за отбелязването на златните сватби в годината накуп в Харманли е вече с 13-годишна история. За първи път инициативата се появила през 1985 година, но после била прекъсната. Възстановена е отново през 2000 година от Демократичния съюз на жените. Сега в признанието пред двойките, че са пазили половин век семейните ценности, участва и местната община.

Всички семейства, който празнуват златна сватба през 2013 година, се включиха в общата снимка, която ще им е подарък за спомен от Демократичния съюз на жените. От общината получиха сувенири, разрязаха и празнична сватбена торта.

 

Най-емоционалният подарък обаче бабите и дядовците получиха от малчуганите от детската градина „Пролет“, които им пяха и танцуваха.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини