Бунтовни майки излизат пред общината и без разрешение

Недоволстващите майки решиха да излязат на протест без разрешение

Майки от Хасково излизат на протест пред община Хасково в четвъртък заради поскъпването на таксите за детски градини. Те ще изразят недоволството си пред сградата на администрацията в 10:30 часа.

Предложението за поскъпване на таксата в забавачките е на кмета Георги Иванов и предстои да бъде гласувано на 29 ноември. Градоначалникът предлага таксата за забавачка да се повиши с близо 40% - от 50 на 70 лева.

Днес недоволстващите майки ходили до общината да вземат разрешение, но им обяснили, че трябвало да го направят 3 дни преди самия протест, иначе можело да им откажат, обясни Росица Чакърова от Фейсбук групата на бунтовните майки. Младите жени обаче решили да излязат на мирен протест в четвъртък и без разрешение от общината.

Недоволстващите заявиха, че ще потърсят връзка и съдействие от общински съветници. Зам.-председателят на групата от ГЕРБ Антон Иванов изрази несъгласие с поскъпването на таксата за детските градини. „Няма как да ме убедят, че таксата трябва да се увеличи“, каза общинският съветник. Той заяви, че ще поискат по-обстойна разбивка на разходите за детските градини. Те възнамеряват утре да проведат събрание, за да обсъдят предложението на кмета.

Близо час след като новината за поскъпването за таксите бе публикувано вчера в Haskovo.net, бе създадена група „Не на увеличаването на таксите за градина“. Само за около час петицията бе подкрепена от около 200 привърженици, а днес техния брой вече надминава 830.

Коментари и публикации във Фейсбук бълват всяка изминала минута. Ето някои от въпросите на недоволстваща майка: „Ние искаме да знаем какво точно се е променило и е провокирало това увеличение? Да не би в другите градове децата да ядат по-малко или стоят на студено, че таксите им са по-малки? Или може би детските заведения в Хасково са супер лукс? Кога градините ни ще придобият европейски облик? Кога записването на деца в ОДЗ ще е удоволствие, а не ходене по мъките и търсене на връзки и пари за „дарения“? Кога ще увеличат персонала и заплащането на служителите в ОДЗ-тата? За да имат желание тези хора за работа.“

Мненията и идеите на майките от Хасково можете да прочетете в тяхната Фейсбук група тук.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ма
    майка
    16 -1
    21:01, 19 ное 2013
    Бравооооо майкиии,отстоявайте правата си и не се предавайте!
  • 2
    Ве
    вече баба
    14 -6
    21:36, 19 ное 2013
    Мили, майки бие си протестираите но не за увеличението на таксите,защото така или иначе някои от вас ги дават тези 20 лв. За цигари...... А протестирайте защо децата ви са по 28-30- 32 в една група!!!!!!и за други нередности в детските градини?? Някой преоблича ли би децата когато са изпотени??????????или ви връщат раничката с резервните дрешки неотворена?????а защо тези директорки си седят по кабинетите на топличко.....за тях няма ли европроекти?????
  • 3
    Go
    goliam_praz
    9 -3
    21:58, 19 ное 2013
    Мона ще те помоля спри да свирукаш.Разбрахме че обичаш Гошо разбрахме че другите ти пречат разбрахме що за човек си.Само едно ще ти кажа колкото и да го обичаш скоро няма да е кмет.И таксите и тем подобни кметски идиощтини нямат нищо общо със социалния живот който майките има хора пушат но това няма нищо общо с ония олигофрени в общината.

Още новини

Последни новини