Продават съкровището на Али Баба за над 1 млн

Истинско съкровище от злато и сребро с произход Изтока, е било заловено на българо-турската граница през годината и сега се продава от пловдивските данъчни. Имането е било събрано само от контрабандата през ГКПП Капитан Андреево. В него има десетки златни и сребърни монети, които освен с изключително високата си проба, впечатляват и със значителна нумизматична стойност. Като рядък американски сребърен долар, емисия 1935 година, сечена в крайно ограничени количества. Също така и юбилейно плаке от Ватикана и плакет от Олимпийските игри през 1980 година. Най-старите монети от редки серии са от 1905-та година.

Сред контрабандата има още 53 златни монети от 22 каратово злато, гривни със същата чистота, ланци от 18 каратово злато. Сребърната бижутерия допълват обеци, гривни и пръстени с камъни, както и уникален сребърен колан, тежък 256 грама.

Данъчната оценка на събраното съкровище надхвърля 1 132 000 лв.

Бижутата са разпределени в общо 35 групи, като една от тях е изцяло от юбилейни сребърни монети – немски, белгийски, австрийски, кубински и холандски. Там е и американския долар.
Желаещите да участват в търговете, могат да наддават както за една, така и за повече групи изделия.
Огледи на бижутата се правят последно утре – 20 ноември в Пловдив. Ценови предложения се подават до петък включително, като необходимо условие е внасянето в срок на депозит в размер на 20% от първоначалната тръжна цена на избраната група.
Подробности и снимки са публикувани в интернет страницата на приходната агенция на електронен адрес www.nap.bg , в рубриката „Продажби“.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини