Таксата за детска градина в Хасково скача на 70 лв.

Предложение за увеличение на таксите за детска градина внася в Общинския съвет в Хасково кметът Георги Иванов. Докладната ще се разглежда и гласува на редовната сесия на 29 ноември.

Ако предложението на градоначалника бъде прието, таксата за целодневна детска градина в града ще скочи от 50 на 70 лева месечно. От тях 20 лева са постоянна сума и до 50 лв., в зависимост от дните, в които детето е било на забавачка. В селата таксата ще стане 45 лева, от които 15 лв. постоянна част и 30 лв. диференцирана част.

Според мотивите в докладната записка през последните  години за 30-те детски заведения в общината (17 в града и 13 в селата) средствата, отделяни от общината, са се увеличили драстично. Според справката дофинансирането от общинския бюджет е в размер на 35% за 2011 г. и 44% за 2012 г., а за 2013 г. до м.септември вкл., вече е 92.5%.

От изчислената месечна издръжка на стойност 119 лева за месец за дете в детска градина в Хасково, родителите заплащат такса от 50 лева, при пълна посещаемост за месеца.

Разликата от 69 лева се дофинансира от Община Хасково.

Целият текст на докладната записка е качен на сайта на общината, можете да го видите тук.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини