Нафтата с измъчена победа на баскет над Хасково в Бургас

Баскетболистките на „Хасково 2012“ загубиха мача в оспорван двубой срещу „Нефтохимик 2010“ в Бургас. След ожесточена игра в редовните 40 минути двата отбора не достигнаха до победа и резултатът в редовното време бе равен 66:66. След 5-минутно продължение срещата приключи с резултат 74:69 в полза на домакините.

През първата част бургазлийки поведоха и дори разликата достигна до 10 точки в тяхна полза при резултат 28:18. Гостенките обаче не се предадоха и точно когато зрителите виждаха лесна победа за момичетата на Петко Маринов, хасковлийки стопиха разликата до 5 точки на полувремето, което завърши при 35:30. След почивката градусът на напрежението се вдигна до максимум, а момичетата на Елена Станкова не само догониха противника, а и поемаха лидерството в мача.

Така се стигна до последната атака в редовното време. Секунди преди края при стрелба на Биджони Рийвс топката се завъртя около коша, но не влезе. С това драмата стана пълна и отборите стигнаха до 5-минутно продължение, в което бургазлийки вкараха две бързи тройки и това предопредели крайния резултат 74:69 в полза на домакините от "Нефтохимик 2010“.

"Имаме страхотен отбор, показахме класа, всички момичета играха на много високо ниво и обороти, за което ги поздравявам. Няма да отмина факта, че както в Монтана, така и тук бяхме жестоко ощетявани през целия мач от съдиите. Имах чувството, че в едната посока удряше ураган, а в другата духаше попътен вятър. Не си обяснявам отношението към нас на Младен Марков, който аз поставям в топ пет на баскет съдиите в България. Но явно така ще бъде, разпределени са териториите и лобитата, за нас все още няма място, но ние се гордеем с феърплей и все по-висока класа", коментира след мача треньорката Елена Станкова.

В следващия кръг „Хасково 2012“ почива. На 17 ноември в зала „Дружба“ ще гостува „Левски“ София от 17:30 часа.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини