Училището в Черноочене чества своя юбилей

В четвъртък, 31 ок­томври, СОУ "Христо Смирненски" в село Черноочене ще отбе­лежи своя петдесет- годишен юбилей като светско училище. Петстотин и петде­сет деца от 15 села събира днес школският звънец. Над 220 са децата, които са на целодневна организа­ция на обучението. Училището разполага с два компю­търни кабине­та и съвсем скоро се класира в проект, по които се очакват 24 компютъ­ра и два сървъра.

Танцовите състави при началния и средния курс в училището са и неговата гордост. В тях се работи профе­сионално с външен хореограф. При селищни­те празници танцови­те състави са очакван гост.  Мина­лата година след ос­порвани мачове отбо­рът спечели второ място на областното футболно първенство. Вече има и изгряващи звезди в леката атле­тика, които търсят своето място и в национални първенства.

Множество награди в националните олимпиа­ди по география и ико­номика, физика и астпехите на възпитани­ците на СОУ "Хр. Смирненски". За втора по­редна година предста­вителка на училището печели и изключител­ната стипендия на фондация Комунитас. Гордеем се с учени­ците си и с целия пре­подавателски екип, ка­за директорът на учи­лището Иван Стойков.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини