Свиленград смачка Димитровград в Симеоновград с 3:1

Футболистите на „Свиленград 1921“ победиха „Димитровград 1947“ с 3:1 в областния финал за купата на аматьорската футболна лига. Двубоят се игра на неутрален терен – на стадион „Христо Ботев“ в Симеоновград.

Първите възможности за гол се отдадоха на символичните домакини от Димитровград. На три пъти крилото Себахтин Ахмед имаше шанс да открие резултата в 8, 23 и 25-тата минута, но не успя. Неуспех претърпя и Георги Делчев, който не уцели вратата на Милен Вангелов. Най-опасното положение за червените дойде в 39-тата минута. Силен удар на централния защитник Петьо Димитров бе спасен от вратаря Християн Лазов.

През второто полувреме „Свиленград 1921“ натисна противника си, а влезлия в резерва Иван Ангелов раздвижи нападението. В 58-та минута Кирил Георгиев се извиси над всички и с глава забоде топката в мрежата на „Димитровград 1947“ за 1:0. В 67-та минута Емил Зотев опари отново ръцете на Лазов. В следващата атака Любомир Александров увеличи резултата с 2:0 в 72-та минута.

В последните 10 минути обаче „Димитровград 1947“ се вдигна на щурм и Филип Сантов намали разликата в резултата за 2:1. Малко преди края на мача Иван Ангелов вкара гол от дузпа за крайното 3:1.

Победителят от днешния двубой ще се срещне с представителя на област Кърджали ФК „Родопи“. Междуобластният четвъртфинал за купата на аматьорската футболна лига ще се състои идната сряда в Момчилград.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини