Майка налетя на мухлясала промоция за бебето си

Маргарита Желязкова още не може да повярва, че предпочитания сок и е поднесъл такава неприятна изненада

21-годишната Маргарита Желязкова от Хасково попадна на мухлясали сокове от реномирана марка производител на биохрани. Привлечена от имиджа, както и от намалената цена, тя закупила 4 броя сокчета от местен хипермаркет. Понеже това било само част от многобройните покупки, Маргарита не се вгледала внимателно, пък и не очаквала да има проблем. Когато вечерта обаче понечила да даде ябълковата напитка на бебето, открила в шишенцето парцали от нещо като плесен. Мирисът бил повече от неприятен. Маргарита огледала останалите шишенца, но не видяла подобни неща. Но не посмяла да ги даде на детето си. Въпреки че всички били в срока за годност.

Маргарита отскоро е в България след продължителен престой в Германия. За години там не срещнала дори и намек за проблем, камо ли за нещо подобно. Запознати с нравите в швабско коментираха, че при подобна ситуация и магазина, и производителя „ще ги изядат живи“.

Младата жена не бе настроена толкова кръвожадно, но бе объркана от ситуацията и се обърна към медиите за съдействие.

Проверка на място установи, че на щанда в хипермаркета сокчетата са почти изчерпани. В останалите продукти от същия производител не бе забелязано нищо нередно. Магазинът пък предложи направо европейско отношение. Рекламацията бе приета веднага, парите върнати за минути, придружени с многократни извинения за причиненото неудобство. Ще бъде предприет оглед на цялата партида и при друг некачествен артикул ще бъде уведомен производителят, заявиха от магазина.

Немското иначе отношение бе все пак леко побългарено. Любезната служителка на хипермаркета се скъса да пише на ръка в книгата за рекламации, а майката трябваше да постави 4 (!) подписа върху различни документи. Слава Богу, бумащината приключи бързо.

Запознати с положението в хипермаркетите коментираха, че обяснението за подобна ситуация е лесно и често пъти няма нищо общо с производителя. В пиковите часове част от клиентите не се свенят да отварят и тестват продуктите, а някои дори си ги изяждат между щандовете. Съответно после си излизат, без да се налага да си плащат. Твърде вероятно е въпросният сок да е бил „опитан“ и после оставен да плесенясва на щанда. Самата Маргарита предположи този вариант, защото си спомни, че при отварянето на сока не е чула характерното изпукване на капачката.

В крайна сметка с европейско отношение или без, спасението на клиента в България е в ръцете на самия клиент.

Г. Христов

Пропуснала да забележи проблема заради дългия списък с покупки
При внимателно вглеждане обаче, парцалите лицат
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини