Хасан Азис:Отварянето на Кърджали към съседите носи рискове

Хасан Азис откри конференцията в Кърджали

Отварянето на Кърджали към съседните държави Турция и Гърция неизбежно носи рискове за определени негативни процеси. При това местоположение на кръстопът има голямо движение на хора и автомобили, което носи рискове. Приветствам провеждането на седмата национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества в Кърджали, защото ще имаме възможност да обменим опит с други региони в страната. Това каза при откриването на националния форум кметът на Кърджали Хасан Азис.

В момента в Кърджали се анализират резултатите от извършена наскоро анкета в училищата по проблемите на наркоманиите. Членове на Общинския съвет по наркотични вещества обучават униформени полицаи как да разпознават дрогирани на улицата.

Според домакините от Кърджали свикването на 7 национална конференция в Кърджали е признание за тяхната работа.

Организатори на форума са Секретариатът на Националния съвет по наркотични вещества и националния център по наркомании със съдействието на Общинския съвет по наркотични вещества-Кърджали.

Нермин Мехмед от Кърджали откри деловата част с доклада „Планиране и разкриване на социални услуги за зависими”. С доклади се представиха нейни колеги от Бургас,Варна,Благоевград,София. Общо презентациите, които ще бъдат представени са единадесет.Форумът ще продължи два дни.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини