Механото се освободи и от учителя, арестуван за измами

Звездния миг на учителя по физическо-на 16.04. в центъра на Хасково

След като благополучно се освободи от физика Тодор Камов, от началото на месеца в хасковската гимназия по механо и електротехника вече не работи и учителят по физическо Иван Славов. Той се „прочу“ през април, когато бе показно закопчан при полицейска акция в центъра на Хасково за участие в схема за телефонни измами. Камов пък бе обвинен от ученички в секстормоз в края на миналата година. И двамата учители излязоха в неплатени отпуски. Вероятността да се върнат обаче предизвика остро недоволство сред колектива на Механото, което се изрази в подписка, включваща 48 от 51-те учители работещи в гимназията. Евентуалното дисциплинарно уволнение на двамата преподаватели обаче рискуваше съдебни разправии и евентуално възстановяване на поста.

Гордиевият възел бе разсечен от новия директор на ПГМЕТ Милена Михайлова,която бе назначена през юли тази година. Михайлова постигна взаимно съгласие с Камов за раздялата, която стана факт в началото на септември. Положението със Славов пък бе решено още по-лесно. Оказа се, че при съкращение от щата по физическо бил освободен учител с по-висок образователен ценз - магистър, за сметка на бакалавъра Славов. Решението е било обжалвано пред съда, който възстанови на поста освободения Ангел Хаджиангелов. Съответно Славов е съкратен, понеже и двата щата за физкултурници са вече заети.

С разрешаването на кадровите проблеми училището започва да чисти репутацията си, смятат педагозите.

ПГМЕТ Хасково бе считано за едно от елитните хасковски училища допреди десетилетия. Напоследък обаче там се инкубираха най-вече скандали - побоища между ученици, „шеги“ от рода на хвърлени змии в учителската стая и куп други неприятности. Това се отрази драстично на приема - от около 700 ученици в златните си години, в момента в гимназията има около 300.

Г. Христов

Учителят бе арестуван по схема за тел. измами
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини