Малките фирми влизат в net-а с европари

Малките фирми ще влязат в интернет пространството с помощ от ЕС. Организацията дава ваучери на стойност до 10 000 евро за разработването на корпоративни сайтове на малочислените компании.

Инициативата за подпомагането идва от Европейската комисия. Фирмите от  членките на еврозоната ще акумулират средствата за проектите от парите, които съответната държава  получава от Европейския фонд за регионално развитие.

От Брюксел обещават схемата да стане валидна в целия ЕС още през следващата година. Първите проби дали проекта ще заработи са факт. Пилотно ваучери се дават на малки и средни фирми в испанските райони Мурсия и Екстремадура. Подпомагането ще важи не само за сайтове –прощъпулници в интернет, но и за фирми, които вече имат свое представяне в глобалната мрежа и искат да доразработят  съществуващата си уебстраница като например я доразвият с електронен магазин или въведат е-иновация.

Според статистиката малките компании, които използват дигитални услуги се разрастват  два пъти по-бързо, изнонсът им е двоен и създават два пъти повече работни места от останалите. Цифрите сочат, че в България почти няма малки и средни фирми без  достъп до интернет. Въпреки това делът на тези със сайт е доста по-малък. При малките предприятия той е под 50 %, а при средните - около 60 %.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини