НАП дава 30 хил. лв., за да разбере защо не се плащат данъци

Националната агенция по приходите търси кой да направи проучване за спазване на данъчно-осигурителните задължения, съобщи БГНЕС.

Агенцията е готова да даде до 30 000 лева за провеждането на национално представително проучване сред данъкоплатци, осигурители и самоосигуряващи се лица.

От изискванията на обществената поръчка, обявена от агенцията става ясно, че проучването има няколко основни цели. То трябва да установи до каква степен данъкоплатците познават данъчната и осигурителната системи, какво смятат те за качеството на обслужване и какви са причините за неплащането на данъци.

Трябва да се направи и анализ за това какви са тенденциите в поведението на българските данъкоплатци в последните три години.

Проучването трябва да идентифицира и други значими в момента в България причини за неспазването на задълженията и да даде момента оценка на степента на влияние на всяка една от възможните причини за неспазване на задълженията.

То трябва да се направи чрез стандартизирана анкета или стандартизирано интервю. Очаква се теренната работа да приключи до края на месец ноември 2013 година, а резюмето от резултатите и анализа трябва да бъдат представени пред ръководството на НАП до 13 декември 2013г.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини