Героизъм: Голобрад дебютант печели титла с болки

Тихомир Баротев слуша българския химн с ръка на сърцето

Хасковлията Тихомир Баротев прояви истински героизъм на силния международен турнир по Аеробика, проведен в Пловдив през почивните дни. Възпитаникът на СК „Виолена“ Хасково бе дебютант при тинейджърите от 15 до 17 години, която е една и от най-многобройните откъм конкуренция възрастови групи. В същото време, от 3 месеца Тихомир страда от болки в петата. Това не му попречи да взриви залата с изключително съчетание на индивидуалното му изпълнение, което му донесе 20, 250 точки и заслужен златен медал. От национала се очаква престижно класиране и на Европейското във Франция през ноември.

Безспорен успех завоюва и Минна Ангелова, която в тандем с Баротев спечели сребърен медал на двойки в изключителната надпревара със световните шампиони Стоилова и Папазов от Пловдив.
В невероятна конкуренция при смесените двойки във възраст 12-14 г., Димана Николова и Ангел Казаков спечелиха бронзов медал, като много малко не им достигна за най-високото място на почетната стълбичка. В индивидуалната надпревара Казаков завоюва още един бронз, като настъпване на линия му коства второто място.
Аеробиките на „Виолена“ имат амбиция да се върнат с куп медали и от оставащите две големи състезания до края на годината: националното първенство в Боровец и Европейско във Франция.

Треньорката в клуба Мая Георгиева пък е единствената избрана от България, която ще участва на най-престижния световен фестивал по Kango Jump, където ще мерят сили и хореографски умения най-добрите професионалисти в тази област. Форумът на набиращият сили спорт е на 19-20 октомври.

Г. Христов

В тандем с Минна Ангелова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини