БСП Хасково зад Станишев, но не ще областен от ДПС

Иван Станчев - един от последните в областта зад Станишев

Заставаме изцяло зад Националния съвет на БСП и лидера Сергей Станишев. Това се казва в специална декларация на БСП Хасково, приета вчера, съобщи шефът на червените в областния град Иван Станчев. Със същата категоричност общинската организация в най-големия град на областта подкрепя и правителството на Пламен Орешарски. „Смятаме, че трябва да му се даде шанс да покаже какво може“, обясни Станчев.

Друг основен акцент в декларацията на БСП Хасково е настояването за областен управител да се назначи техен човек, а не валия от коалиционния партньор ДПС. „Имаме достатъчно доказани личности“, заяви Станчев, но отказа да съобщи имена. Техните предложения били предадени в червената централа в София. Според изтеклите в медиите информации отпреди дни с най-голям шанс за областен управител на Хасково е депутатът от ДПС Мехмед Атаман. Засега Атаман отговаря уклончиво на репортерските въпроси по темата.

Социалистите в Харманли обаче са на противоположна позиция по въпроса за оставката на лидера си. Червените там смятат, че на Националния съвет на БСП в четвъртък Сергей Станишев не трябва да иска вот на доверие, а направо да даде оставката си. В Ивайловград и Свиленград също са за оставки по върховете на БСП. В Тополовград пък социалистите са гласували своя декларация, в която свалят доверието си от Станишев и настояват за незабавното му отстраняване. Те призовават членовете на Националния съвет на столетницата да запазят малкото останало достойнство и да отстранят Станишев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини