Подпалиха Мицубиши, рибарски Сеат стана на пепел

Мицубишито на ул. "Стефан Караджа" пламнало изотзад

Две коли пламнаха в рамките на по-малко от два часа тази сутрин. Старичко Мицубиши „Лансер“ избухна в пламъци в 2.36 сутринта. Колата със сигурност е запалена, понеже огънят е тръгнал от задната част на автомобила. Обичайните технически неизправности обикновено са в предния отсек, където е мотора. Няма открити следи, но твърде вероятно е автомобилът да е полят със запалителна течност, коментират огнеборци. Те успели твърде бързо да овладеят огъня и спасят по-голямата/и по-важна/ част от колата. 

Мицубишито било паркирана пред жилището на собственика на ул. „Стефан Караджа“ 11, непосредствено до детска градина №10, зад общината. Според комшии, колата била собственост на някой си „Светльо“, който май се е казвал Светозар. 

Доста по-големи щети е претърпял Сеат „Алхамбра“, който пламнал около 1 след полунощ досами язовир „Стамболийски“. И досами огромен житен блок от 1500 декара. За щастие, лумналия като факла автомобил е бил отделен с черен коларски път от блока. Не е изгорял нито стрък пшеница. Сеатът обаче е останал по тенекии. Самото повикване било мистериозно - в 00.50 часа и без обяснения, просто „колата пламна“. Автомобилът бил от няколко часа в покой, но как и от какво възникнало мистериозното късо, никой не успя да обясни. Включително и десетината чудещи се рибари които зяпаха останките със съчувствие към пострадалата компания колеги. Автомобилът бил собственост на Ангел Й. Половин ден по-късно, нито той, нито другарите му се появили за да приберат остатъците. За сметка на това ято цигани налазили скелетът на сеата и прибрали две топки кабели, обясниха възмутено двойка пенсионери от Димитровград, замятащи въдиците наблизо. Язовирът доскоро бил арендаторски и любителски риболов там е нямало. Тази година обаче наемателят се оттеглил и мястото стана примамливо за въдичарите. Язовирът обаче не е разрешен за нощен риболов и остава въпроса, какво са правили снощи Ангел и компанията край язовира.

Г.Христов

По-голямата част от колата е спасена
Сеатът нямаше този късмет-бе изгорял до дупка

Колата била на въдичарска компания

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини