В Хасково: Журналистите повече от протестиращите

Протестиращи и журналисти обърнаха пропорцията

Широко афиширания протест срещу избора на Дилян Пеевски за шеф на ДАНС в Хасково срещна отклика на 5 /пет/ души. Ако се броят и одобрителното хъмкащи отстрани, бройката ставаше 10/десет/, но дори и така отстъпваха на дошлите да ги отразяват журналисти. Ако се вземеха предвид всички озовали се на площад „Свобода” в уреченото време 18.30 часа, хората можеха и да се докарат до приличните 50. Седящите на кафенетата не влизаха в сметката.

Активно протестиращите дори бяха по-малко от пет. Те се самоопределиха като „просто граждани” и носеха плакати срещу премиера Орешарски и новата тройна коалиция. 1 /един/ плакат напомняше повода за протеста- „Не на олигарсите в ДАНС”. Поводът бе назначаването на считания за олигарх Делян Пеевски за шеф на Агенцията за национална сигурност. Пеевски е едър бизнесмен, бивш замминистър, настоящ юрист и медиен магнат. Едър.

Припомняме, че днес страната „завря” след оповестяването, че управляващото мнозинство е предложило и гласувало Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Социалните мрежи нароиха десетки групи призоваващи и организиращи протести във всички градове на страната. Както предупредихме, сред тях така и не се появи името на Хасково, макар че съседен Димитровград бе един от първите, които се включиха. Не че там протестта бе масов-пред сградата на общината се събраха 28 души и не бе съвсем сигурно, че всички са за протестта.

Една от причините за мижавия отклик бе спонтанния отговор на двойка, тръгнала на разходка в хасковския слънчев следобед. На въпроса , знаят ли защо хората протестират срещу Пеевски, младежите бяха учудени- „А тоя кой беше?

В интерес на истината-някой който бе уволнен от предишният си работодател и премиер в тройната коалиция. И по ирония на съдбата, днес назначен също от него.

Г.Христов

Трима протестират, двама заинтригувани, трима с гръб
Протестиращи/вляво\
..и приходящи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини