4-годишно момче застреля баща си

Небрежността на възрастните и безразличието им към детската игра с оръжие, е причина за трагичния инцидент станал вчера. По първоначални данни на властите в Северна Аризона, 4-годишно момче неволно е простреляло собствения си баща в гърдите. Пострадалият е откаран в болница, но медицинският екип само констатирал смъртта на 35-годишния Джъстин Томас, пише huffingtonpost.com.

Заедно със сина си, бившият военен от специалните части пътувал с колата, когато внезапно решил да навести в Прескот Вали свой колега, с когото заедно воювали в Ирак. Докато двамата бойни другари си разговаряли в хола, малчуганът намерил най-неподходящата за него играчка. След трагичния инцидент момчето е при майка си. Не може да се иска от 4-годишното дете да осъзнава, какво може да стане, натискайки спусъка на истински пистолет. Разследването установява, че няма умисъл в действията на домакина, забравил да прибере оръжието далеч от любопитните детски ръце.

Почти всяко семейство в САЩ притежава оръжие и всеки ден някой някого убива. И трагичното е, когато невръстни децата са потърпевши. Както писахме и ние, само преди месец 5-годишно братче застреля своята 2-годишна сестричка. През април в Тенеси момче на 4 години уби възрастна жена, а малко след това негов връстник застреля като на шега свой приятел. Опитите на властта да ограничи притежанието на оръжие бяха обявени за посегателство срещу свободата. Но каква свобода – на правото да живееш или да те убият? Разбира се всичко опира не до свободата, а до печалбите на корпорациите, произвеждащи смърт.

Източник: http://scandalplus.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини