Крият Мики Маус под авточасти

снимка:Митница Свиленград

Митничарите на ГКПП Капитан Андреево спряха на границата Мики Маус под съмнение, че не е истински.

Голямо количество бебешки дрехи и обувки, щамповани с изображения на "Дисни” били скрити под колети с авточасти и електроди. Артикулите, над 6000 броя, превозвал камион с турска регистрация, който пътувал  за Сърбия.

Стоката е разкрита в скривалището й по метода „анализ на риска”. Сред декларираните 332 колета били напъхани и 46 кашона с 12 различни бебешки текстилни артикули, сред които и 816 броя бебешки обувки, които не са посочени в митническите документи.

Изображението на Мики Маус е сред най-повтарящите се щампи върху  чорапите, бодитата, пижамите, гащеризоните, елеците, одеялата и хавлиите.

В изпълнение на Европейски Регламент 1383/2003 и Закона за марките и географските означения фалшивите детски стоки са задържани и за случая ще бъде сезиран правопритежателя на търговската марка.

От началото на годината до момента в Митница Свиленград има образувани 416 преписки при 135 опити да бъдат пренесени стоки, за които има основателни съмнения, че се пренасят в нарушение на Закона за марките и географските означения и Европейски регламент 1383/2003.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини