Рекорд: Цигани крадат дърва за 3.30 мин

Дърва на аванта

Сега е време за истинска цигания. Така водещият харманлийските кушии Донко Трендафилов даде стартът на най-атрактивната част от конните състезания – бързо крадене на дърва. Очаквано, в дисциплината се проявяваха само мургави „атлети”. Двойка роми/по харманлийски-цигани/ товареха кубик дърва на каруца. После правеха пълна обиколка на стадиона и разтоварваха дървата. Най-бързите печелеха 1 кубик топливо. Според традиционни наблюдатели на харманлийските кушии, времето на победителите от 3.30 мин е нов рекорд за Харманли, а понеже не е известно тази дисциплина да се провежда и другаде, и нов световен рекорд!

Следващите участници също записваха гросмайсторски постижения от по 5 минути. В името на победата, някои от товарачите бягаха до конете, за да не натоварват допълнително каруците. Други пък трошаха колове в гърба на нещастните добичета в търсене на още скорост.

Над 500 души от махалата до Тарабановата мелница пляскаха неистово.

Постижението е още по впечатляващо, защото „крадците” не товареха изсъхнали съчки и клони, а едри трупи специално нарязани от замкмета Гено Генев. Това не ги забави.

За сравнение, когато хасковските роми крадат дърва са толкова бавни, че чак ги хваща и общинска полиция.

Г.Христов

№ 7 бяха най-чевръсти
..и потеглиха първи
Другите тичаха до конете и ги налагаха с пръчки
Разтоварване "вкъщи". Целия процес - за 3 мин и половина
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини