По военному: прекарват 500 за три дни

Стотици имат желание да се влеят в редиците на кенанските рейнджъри

Кандидатите за военна служба на Кенана ще бъдат пресети за три, най много 5 дни. По първоначален план те трябваше да бъдат изпитвани за 11 дни, от 8 до 19 април. Сега пак започват в понеделник, но в най-лошия случай трябва да приключат в петък. Първоначално планираната десетдневка бе заради близо 600-те подали заявка за 75-те вакантни места в хасковското военно поделение 52 740. По здравословни причини някои се отказали, а други явно са уврели, че военната служба не е за тях. Въпреки всичко броят на оставащите кандидати е прецедент. 

Военните смятат да се справят с наплива като разделят изпитваните на две групи. Половината ще се потят на физическия тест, другата половина ще доказват интелигентност с тест. 

За разлика от преди, изпитите ще се водят на плаца на поделението, а не на обичайното място- ст. „Младост“. Вероятните обяснения са няколко. От една страна има база за провеждане на писмения изпит по обща култура, а от друга, гонката на новобранците ще разнообрази скучните в мирни времена армейски делници. 

Изпитната комисия ще бъде от Стара Загора с председател полковник Манол Манолов.

Г.Христов

Лицевите опори обаче няма да са на стадиона, а на плаца
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини