За порция кебапчета: 8 отбора скачат на кръв в селска ШЛ

За правото да почерпят с кебапчета и шампионската чест на селото, 8 отбора се хвърлиха в едноседмични люти битки във футболната шампионска лига организирана от община Стамболово. Впрочем, стамболовци наричат турнира си „спартакиада“, но победителят получава славата на селската Барселона поне за 1 година. Местната чест обаче не позволяваше на специално ушитите за целта екипи да бъдат изписани чужди имена. На фланелките гордо се мъдреха „Пчелари“, „Зимовина“ и прочие участващи населени места. 

След битки в груповата фаза, в които отпадна миналогодишния шампион Пчелари, турнира го докара до фазата на директните елиминации. В първи полуфинал „Гледка“ пречупи Рабово с 2:1. След мача и двамата съдии установиха, че са болни и се скатаха в съдийската стая за втората среща. Наложи се свирката да захапе треньорът на представителния „Стамболово“ Юксел Реджеб по прякор „Чурката“. С тежка въздишка в смисъл “тук всеки разбира от футбол“, бившия ас на ФК „Хасково“ застана в централния кръг за втория ½ финал между Зимовина и Лясковец. Едва дочакали началния сигнал и тимовете се хвърлиха за „кило кръв и метър кожа“. Зимовина би само съперника /2:0/, защото за късмет на съдийската бригада фотоокото на Haskovo.net разреши най-спорния момент. След далечен шут на Зимовина, топката срещна напречната греда и тупна пред/зад голлинията. Майсторската снимка обаче запечата кълбото точно НА голлинията/сн.4/ и уби в зародиш споровете за гол. Заради подобна ситуация на световното първенство през 1966-та година, Англия и Германия още спорят имаше ли гол или не. За тяхно нещастие, нямали са фотографа на Haskovo.net. 

Така, на финала в неделя ще се срещнат тимовете на Гледка и Зимовина. Победителите получават „пари за почерпка“ футболни топки и екипи, уточни кметът на Стамболово Маджид Мандаджъ. Парични награди има и за най-добре представилите се футболисти, допълниха от общината. Футболната ШЛ се организира за 11-та поредна година.

Г.Христов

Играчите не щадяха себе си
...и съдиите, които се разболяха. Свирката взе треньорът Мюмюн Реджеб
Най-спорния момент-топката е НА гол линията след тупалка от 20 метра
Някои от екипите не бяха доокомплектовани
Шут в небесата
Шут във вратаря
Право в шията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини