Чудни стихове за „Чудото любов” разтърсиха Младежкия център

Тийнеджъри снимаха и писаха за „Чудото любов” в четвъртото издание на едноименния конкурс на Младежки център и Регионалната здравна инспекция. Младите фотографи, поети и есеисти получиха и своите отличия на специално организиран купон на 14-ти февруари.

Още на входа на центъра с кошничка с хартиени сърца посрещаха гостите школниците от Клуб „репортер“. Във фоайето младите хора показаха и тематичната изложба.

Преди награждаването, с песни и стихове сърцата на присъстващите разтуптяха артистите от Театралната школа.

Макар обявен като регионален, в конкурса са получени работи и от градове извън Хасковска област. Около 100 литературни творби и 50 фотографии от Хасково, Димитровград, Свиленград, Любимец, София, както и от не много близките градове - Дулово, Силистренска област и Шабла са минали през зоркото око на журито- за литературните творби в състав поетесата Ели Видева - председател на Клуба на дейците на културата в Хасково и преподавателят по литература Деян Янев, а за фотосите- фотограф-художниците Славян Костов и Янко Найденов.

Дипломите и предметни награди призьорите получиха от шефа на Младежкия център Елена Шопова. За снимките си с първо място бяха отличени Васил Дойчев от математическата гимназия в Хасково и Петя Найдова от езиковата гимназия. Второто място завоюваха Нели Апостолова и Дарин Митев също от езиковата. Руси Калинов от с. Ябълково, който е възпитаник на Ресурсния център в Хасково и Лилия Кехайов взеха приза за третото място.

В категорията за есе първите награди отидоха при Николета Безергянова от 12 кл. при ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров” и Селин Ибрям от 6 “б” кл. В ОУ”Св. Св. Кирил и Методий”. Второ място за работата си получиха Моника Христова от ПГТ „Ал. Паскалев” и Стефани Радева от ПГТ „Ал. Паскалев”. С трета награда журито отличи Стоян Димитров –от СОУ ”В.Левски” и Деница Ченголова от езиковата гимназия.

В категорията за поезия първото място грабнаха Димитър Златанов от Професионалната гимназия по селско стопанство и Десислава Иванова от СОУ ”П. Хилендарски”. Стефан Живков от Професионална гимназия по селско стопанство и Василена Атанасова от ПГССИ ”Христо Ботев” – Свиленград поличиха грамоти за второто си място. Третото място отиде при Тереза Чилингирян от ФСГ. Със същото отличие беше отличен за чувствените си редове и незрящият Гюнер Апти. Въпреки незрялата си възраст, но с размаха на големите, 15 годишният ученик от СОУ ”В.Левски” в Хасково и възпитаник на Ресурсения център, успя да разтупти сърцата на влюбените, а на тези, които все още не са, да ги накара да се замислят.

М. Манолова

                                                                                                              

 

 Чудото любов


Като я видите,

ако ви се струва, че от вълнение

пропадате в празнината на асансьор,

ако при всяко звънене на телефона сърцето ви почва да бие силно,

ако във всеки роман, във всеки сериал говорят само за нея,

ако някой ви говори и си представяте, че чувате нейния глас,

ако във всяко цвете виждате нея,

през целия ден мислите само за нея

и си казвате:„Дано никой да не разбере!”,

а от друга страна искате целият свят да чуе;

  ако не ви пука навън какво се случва,

 безпричинно се обиждате,

без причина прощавате

 и всичко това даже ви учудва,

 то означава,

че от седем милиарда души сте се влюбили само в един,

  но когато нещата не потръгнат- обвинявате целия свят.

 Разбрахте ли нещо?

Аз-не!

  /Гюнер Апти,15 г./

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини