Вече и София има фестивал на ледените фигури

Първият за София фестивал на ледените скулптури се открива тази седмица. Sofia ICE Fest ще представи карвинг на кристален лед на открито пред Телефонната палата от 31 януари до 6 февруари.

Двуметровите ледени творби ще се появят под инструментите на световнопризнатите в тази област скулптори Руслан Коровков (Русия) и Ирина Тафлевская (Украйна).

Една от основните атракции на фестивала е и първият Леден бар в България, където напитките ще се предлагат в ледени чаши, а посетителите ще могат да им се насладят, поседнали на ледени столове и маси. През почивните дни (съответно на 2 и 3 февруари) организаторите са подготвили и забавления за децата - приказки в иглу, спасяване на бели мечета, интерактивни ледени фигури и други занимания с водещ Теодор Койчинов. Освен това събитието ще даде възможност за изява и на млади скулптори на художествената обработка на лед.

В световен мащаб ледените фестивали привличат много туристи и внимание. Сред най-известните са тези в Лондон, Москва, Виена. Амбицията на организаторите от Human Thinks art & culture е Sofia ICE Fest да стане традиционна зимна атракция и да повиши шансовете на града за достойна столица на културата през 2019. Входът за събитието е свободен.

Източник: zar.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини