Повече секс е по-добре

Австралийски сексолог „откри”, че двойките, които редовно „тренират”, са по-големи оптимисти и са по-здрави. При това сексът е доста по-приятно занимание от потенето във фитнеса, твърди публикацията. От невероятното "откритие" следва да си направите веднага нужните изводи, не забравяйте обаче предпазните мерки. Да не пропускаме, че сексолозите слагат в съвсем друга графа безразборния секс и в трета и четвърта - нежеланието за секс у единия от партньорите или прекомерния сексуален апетит. Та значи посланието е общо взето в следните граници: имате постоянен партньор, или поне такъв, който не се каните да подмените утре сутрин, часовниците са ви сверени и си се пожелавате в горе-долу един миг. Важния извод от "научното откритие" касае точно този миг - не го пропускайте в никакъв случай, не ходете на фитнес точно в този миг.

Ето и аргументите на австралийския сексолог в полза на секса срещу фитнеса. По време на секс изгаряте мазнини и укрепвате мускулите. Секс в продължение на 15 минути изгаря 200 калории. При възбуда човешкият пулс се увеличава от 70 до 150 удара в минута, което се равнява на тежка тренировка за спортистите, по принцип трябва да сте наясно понася ли ви една такава тренировка. Произвеждат се много антитела, които укрепват имунната система. Жените, които правят редовно секс, са по-малко склонни към сезонна депресия и други депресии, обаче сигурно се сещате, колко често наричат заядливи жени "незадоволени". След сутрешни подвизи можете да се поглезите с шоколад, като след тежка тренировка или като допълнение към задоволството или като негов заместител, в случай на разочарование. Какъвто и да е случаят, диетолозите препоръчват въглехидрати в първата половина от деня и са сигурни, че няма да ви се лепнат на фигурата, защото вече сте изгорили калории.

Но ако повече ви се ходи на фитнес, не се притеснявайте да отидете. Лесно можете да забележите, че точно така са постъпили доста други хора. Фитнес залите рядко остават празни. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини