Кметовете на ДПС “на нож” срещу Цвета Караянчева,пред Нова година си разменят “любезности”

Кметовете от седемте общини на Кърджалийска област,излъчени от ДПС, реагираха остро на изявление на народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева при поклонението й на паметника на Тюркян чешма на 26 декември.Прилагаме дословно текста на изявлението:

 

 

Уважаеми Дами и Господа,

 

Неприемливо е поведението на народния представител Цвета Караянчева, която твърди, че се подкрепят 7 – те общини от област Кърджали с 60 млн.лева по Програмата за развитие на селските райони и 69 милиона лева за Водния цикъл на Кърджали.

Заслугата за отпуснатите 60 млн.лв. е единствено и само на качествените проекти, които се подготвят от общините и отговарят на европейските изисквания.Това по недвусмислен начин доказва изградения капацитет на общините от област Кърджали за привличане на средства по европейските програми.

Допустимите кандидати за получаване на безвъзмездна финансова помощ по всяка мярка от ПРСР се определят с наредби, а не от нея.

Съществува конкурентен принцип с определени критерии за оценка.

Освен това проектите на общините се подпомагат, ако дейностите съответстват на приоритетите на общинските планове за развитие на съответната община, за което следва да има и решение на Общинския съвет.

Ние кметовете на общините от област Кърджали категорично възразяваме срещу некоректното поведение на народния представител. Потвърждаваме, че нейния стремеж по скоро е за стопиране на инвестиционните проекти, отколкото да оказва съдействие.

Десетки започнати инвестиционни проекти в региона – водоснабдяване, канализации, пътища и др.,бяха спрени с идването на ГЕРБ на власт и нищо допълнително не е получено от Републиканския бюджет, за да бъдат подпомогнати общините от област Кърджали. Вероятно „заслугата” и за това е на народния представител Цвета Караянчева.

Учудващо е, че общините Златоград и Неделино от област Смолян получиха допълнително извън бюджетите им финансови средства за инвестиционни проекти, а нито една община от област Кърджали не получи подкрепа.

В този смисъл считаме, че няма морално право да приписва заслуги на себе си и на управляващата партия, без да имат определен принос.

 

От Кметовете на Общини от Област Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини