Културно средище Ивел арт отвори врати в Кърджали

Ели Вакавлиева

Под мотото “Изкуство,съдба,смелост”премина откриването на частната галерия “Ивел арт” в центъра на Кърджали. Според собственичката на културното средище арх.Елисавета Вакавлиева изкуството е съдба, а за да правиш изкуство се иска смелост.

Десетки кърджалийци дойдоха за откриването на галерията. Първата изложба представена в нея бе на самата Елисавета Вакавлиева. Много живописни платна бяха откупени, още преди да са видяни от широката публика.

Даниела Петрова представи новото културно средище и неговата собственичка. Тя определи галерията като като нов дом на естетика и духовност. Според Елисавета Вакавлиева в културното средище, ще гостуват автори от страната и чужбина, то ще бъде дом за поетични вечери. В него ще се помещава школа по изкуства за млади таланти. Ще се обучават кандидат-студенти за специалността “архитектура”. Консултации ще оказват и двама изтъкнати професори.

Елисавета Вакавлиева е завършила Висшия институт по архитектура и строителство, специалност “архитектура”. Била е главен архитект на общините Кирково, Ардино и Крумовград. Сега ръководи проектанско ателие Ивел арт. Рисува и пише стихове. До сега има три самостоятелни изложби.

Лириката на Ели Вакавлиева бе представена от Даниела Петрова. Акомпанираха млади музиканти с изпълнения на китара и кавал.

Георги Кулов

Откриването
Поздравленията
Поезията
Музиката
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини