Кърджалийката Мариета Димитрова спечели конкурс за разказ

Мариета Димитрова

Министерство на околната среда и водите проведе за втора поредна година конкурс за деца на тема „Обичам природата и аз участвам”. През тази година в конкурса взеха участие над 2000 деца и юноши на възраст от 7 до 18 години  с общо 2570  творби от цялата страна.

От областите Хасково и Кърджали се състезаваха 150 творби, включително 34 от най-голямото основно училище в Област Кърджали – ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”-гр.Кърджали.

Конкурсът се проведе в категориите рисунка, разказ и предмет, изработен от рециклирани материали. На регионално ниво бяха номинирани за националния кръг по 10 творби в трите категории. Сред номинираните от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”-гр.Кърджали бяха 6 разказа, 4 предмета от рециклирани материали и 3 рисунки. От тях 7 са във възрастова група до ІV клас и 6 от V-VІІ клас.

Организатор на участието в конкурса беше Природоизследователският отряд „Малката Ахрида” в училещето. Масовото участие на учениците от училището е резултат от системната извънкласна природоизследователска и природозащитна дейност. Тя стана фактор за оптимизиране на учебния процес, активизиране на учениците, откъсването им от компютъра и особено превенция на аресията в училище.

Постиженията на учениците от начален етап успешно се надграждат в прогимназиален етап, доказателство за добрата приемственост в извънкласната дейност.

Този творчески потенциал на учениците от І-ІV клас се доказа със специалното отличие за разказа на ученичката Мариета Владиславова Димитрова от ІV „а” клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Кърджали. МОСВ ще издаде сборник с отличените 15 творби от конкурса, сред които и разказа на Мариета „Невероятната история на едно шише”.

 

Природата - това сме ние и отношението и грижата към нея

е отношение към самите нас!

Всеки е значим и заслужава да живее, учи и работи в чиста и здравословна среда и това е отговорност на цялото общество!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини