Коледна изложба в Ардино

С много сръчност, вкус и настроение учениците от начално училище „Хр.Ботев” в Ардино изпъстриха празнично и тази година фоайето на сградата. Украсиха традиционната коледна и новогодишна елха. Направиха и изложба от красиви картички с пожелания и саморъчно изработени автентични сурвачки.

Директорът на учебното заведение Стоянка Трайкова сподели, че участието в коледната изложба е било масово – и на ученици, и на учители. В инициативата се включили и родителите на децата. Тя уточни, че група сурвакари ще поднесат коледно-новогодишно поздравление на малчуганите от детските градини в града. Ще участват и в коледните тържества и уредените изложби в ОДК.

„Ученици и учители от школото се включиха и в традиционната кампания „Ардинската коледа”. Те събраха над 200 лева за лечението на седемгодишната Елиф, която страда от тежко заболяване. Децата бяха много отзивчиви към благотворителната инициатива. Изпратиха до връстничката си Елиф и ръчно изработена картичка с коледно пожелание”, каза още Tрайкова.

Кулминацията на коледните тържества в начално училище „Хр.Ботев” ще бъде на 21 декември с коледно-новогодишна програма. Тогава ще бъдат наградени и учениците с най-добра изработена сурвачка и картичка.

Учебното заведение в Ардино е средищно и работи по проект на Европейския съюз за подобряване на качеството на образованието чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини