Общината с медийна империя – TV, радио, вестник

Създаването на общински телевизионен център се стори недостатъчно на бившия шеф на ОбС Делян Делчев и той предложи да се добавят към него радио, вестник и „може би още нещо“. Идеята на общинския съветник бе оповестена на сесията днес при обсъждането на докладната на наследника на поста му – Иван Иванов. В нея той предлага създаването на собствена общинска телевизия, която да отразява работата на съвета и на общината, сесиите и заседанията на постоянните комисии.

Иван Панайотов от ГЕРБ прие идеята да се предават пряко сесиите, но намери за по-добре това да става на сайта на общината, тъй като издръжката на една телевизия е скъпа, „а общината има доста по-неотложни нужди“.

Съветникът от СДС Димо Стоянов му възрази, че с това решение само възлагат на кмета да проучи възможностите и на следващо заседание да докладва финансовите параметри на това начинание.

Темата  за общинска медия разбуни духовете в залата и отключи истински водопад от изказвания.

„В тази държава има само един вестник - „Свободен народ“, всички останали са зависими от разни клики. Ей сега като свърши сесията, ще прочетете разни злободневки, като например как Себахтин Исмаил ходи напред назад като стар ходжа. А истинските дебати ги няма. Защото всички са зависими от разни интереси“, разлюти се Стефан Атанасов.

„След като Стефан Атанасов говори за медии, значи демокрацията е в опасност“, не му остана длъжен Исмаил. „На Атанасов му било омръзнало да го командват разни хора от Димитровград. Ами до миналата година кой ходеше три пъти седмично в Димитровград, аз ли? Как така миналата година не му беше омръзнало, а тази изведнъж му омръзна“, продължи Исмаил.

„Освен това, като вземем да излъчваме сесиите на живо, вие представяте ли си Стефан Атанасов колко време ще говори от тази трибуна? Ами че той няма да слезе поне два часа!“, пророкува Исмаил.

Антон Иванов от ГЕРБ пък не пропусна възможността да направи комплимент на медиите, като заяви, че в Хасково има достатъчно, те са независими и той им вярва. И предупреди Стефан Атанасов: „Колега, не си отваряйте война с медиите“.

Градоначалникът също се включи в дебатите и с балансирано изказване сложи край на словесните престрелки: „След сесия всяка медия взима онова, което я вълнува. Едни пишат за отрицателните неща, други за положителните. Но едно пряко предаване на сесиите ще има и друга последица – ще отнеме възможността на кака Снежка да обикаля града и да разправя какво се е случило тук“. След изказването си кметът връчи огромен букет на хаджийката, която също бе в залата, за нейния имен ден. Снежана Гарабед, която е и почетен гражданин на Хасково, благодари на всички дарители, които от сърце помагат на бедните и сираците в града.

След това предложението на Иван Иванов бе гласувано и прието с 32 гласа „за“. Съветниците от ГЕРБ се въздържаха.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини