ДПС:Пиарът на БСП и ГЕРБ в Кърджали ще се обърне като бумеранг срещу тях

След днешната драматична сесия на местния парламент,на който съветниците от БСП и ГЕРБ демонстративно напуснаха заседанието групата народни избраници от ДПС излезе с позиция,чийто текст публикуваме дословно:

П О З И Ц И Я

на Групата съветници на Движението за права и свободи в Общинския съвет-Кърджали

 

Групата съветници на Движението за права и свободи е сериозно обезпокоена от опитите на колегите от групите съветници на БСП и ГЕРБ да блокират дейността на Общинския съвет в Кърджали. Искането на оставка на председателя на местния парламент Раиф Мустафа без законови мотиви накърнява демократичните принципи на работа на институцията. Един политически въпрос изкуствено се поставя над сериозните проблеми и очаквания на кърджалийци. Подменя се дневния ред на обществото, като чрез откровен пиар се търсят още от сега предизборни дивиденти. Групите съветници на БСП и ГЕРБ демонстрират неочаквано единодушие в загърбването на проблемите на гражданите в угода на тяснопартийните си интереси. Показният бойкот на заседания на Общинския съвет е ефектен, но не и ефективен начин за отстояване на отговорна позиция пред жителите на града.

На днешното заседание колегите от БСП и ГЕРБ станаха причина да се отложи изборът на обществен посредник/омбудсман/ на Община Кърджали, който е от съществено значение за гражданското общество. Те саботираха гласуването на три точки от дневния ред свързани с инвестиционни намерения за прокарване на Ел и В и К трасета в населени места на Община Кърджали. И за приемането на четирите точки бе необходимо квалифицирано мнозинство от 2/3 от гласовете на общинските съветници.

Съветниците от БСП и ГЕРБ показаха безразличието си и към една от основополагащите точки в дневния ред на общината-актуализацията на общинския бюджет, за което носят отговорност пред гражданите.

Съветниците от БСП и ГЕРБ не взеха отношение и по друга важна точка в дневния ред на кърджалийци-даване съгласие за кандидатстване за финансиране на етап ІІІ от изграждането на парк “Арпезос Север”.

Групата съветници на ДПС е и ще бъде отговорна към проблемите на общината и нейните жители. Ние ще търсим мостове за разбирателство в името на интересите на кърджалийци. Предупреждаваме колегите от БСП и ГЕРБ, че поведението им може да се обърне като бумеранг срещу тях. Кърджали и неговите граждани не заслужават политическата конфронтация и тя ще доведе до фиаско,тези които се опитват да ни я налагат.

 

13.12.2012 г. Председател на ГС на ДПС:

гр.Кърджали Расим Муса

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини