Община Кърджали получи специален приз за най-зелен град

Министърът на околната среда и водите Нона Караджов връчи приз, диплом и медал на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис на церемония за наградите „Най-зелен град” от националната кампания „Зелена България” днес в музея „Земята и хората” в столицата. Кърджали и Димитровград са носители на специалната награда за реализирани проекти „За приветлива градска среда”, която се дава за първи път през тази година. Град Кърджали е отличен освен за изграждането на парк „Арпезос Север” /най-големия нов парк в страната/, и за град с най-много поддържана зелена площ на жител.

В словото след получаване на наградата инж. Азис благодари за това, че са оценени усилията на Кърджали за осигуряване на приветлива градска среда чрез реализирането на проекта „Изграждане на парк „Арпезос Север”-І и ІІ етап” по ОПРР и зелените площи на територията на град Кърджали. До края на годината ще влезе в действие газификацията на града, предстои подписване на договор за изграждане на ПСОВ, и спечелени проекти за енергийна ефективност , финансирани от фонд „Козлодуй”,,.

На церемонията присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, членове на парламентарната комисия по околната среда и водите, кметове на общини, партньори на МОСВ и др.


За втора поредна година Министерството на околната среда и водите организира национална кампания „Зелена България” , финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.

Това съобщиха от преслужбата на община Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини