Още 10 млн. лв. за инфраструктура в Свиленград за ЧНГ

Свиленградска община ще посрещне Нова година със запас от над 10 млн.лв. за инфраструктурни подобрения в региона.

Финансирането е за проекти по Програмата за развитие на селските райони. По спечелените разработки през 2013 г. ще бъдат изцяло асфалтирани 29 улици в централната градска част. Основен ремонт е предвиден за шосетата, които са с подменен водопровод и през които е прекарана газификация.

По същия проект ще бъде благоустроен и площадът в село Студена. За ремонта там са предвидени 96 000 лева. Реновирането включва подмяна на настилката на площада, смяна на бордюрите по алеите и тротоара, нови тротоарни плочки и подмяна на осветителните крушки.

По друг от проектите с близо 2,8 млн. лв. ще бъде изградена канализация и ще бъде подменена водопроводната мрежа в с. Мезек. Там има частично изградена канализация и модулна пречиствателна станция за отпадни води. Амортизираната водопроводна мрежа обаче е на повече от 40 години. Проектът предвижда рехабилитация на 2 010 м. водопровод и реконструкция и изграждане на 1 158 м. канализация. Част от спечелената сума ще отиде за рехабилитация на пътя Свиленград-Момково.

Общината има разписан договор с ДФ „Земеделие” и за проект на стойност 5,4 млн.лв. за рехабилитация на общински пътища.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини