За пореден път се активира свлачището по пътя Кърджали - Ардино

Още след първия проливен дъжд свлачището по пътя Кърджали-Ардино в района на село Чубрика отново се активизира, въпреки че беше аварийно укрепено в края на юли. Засега нарушения откос на пътния насип не застрашава живота на шофьорите и пътниците, но трябва да се предприемат спешни мерки. Мястото е обезопасено и обозначено с предупредителни табели от Областното пътно управление.

Припомняме, че през лятото беше изградена защитна четириметрова подпорна стена от габиони, пълни с кариерен камък. За обезопасяване на образувалото се свлачище бяха осигурени 60 000 лева по програмата за текущи ремонти на Агенция „Пътна инфраструктура”. Изпълнител на строително-монтажните дейности бе „Обединение Кърджали 2010”.

Жителите на Чубрика и Ленище  негодуват от некачествения ремонт на пътната отсечка. Според тях височината на защитната стена е много ниска, а цената на обекта е много висока. 60 000 лева за четири метра кариерни камъни са прекалено, казват хората и настояват фирмата-изпълнител спешно да изградят по-висока подпорна стена в разрушения участък

Припомняме, че свлачището, което се намира между селата Ленище и Чубрика, се образува в началото на април в резултат на проливните дъждове и снеготопенето.

Пътят е част от Републиканската пътна мрежа и се стопанисва от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини