Студентите стягат щури купони за 8 декември, все още избират кръчми

    Щури купони се очакват за предстоящия студентски празник 8 декември в Кърджали. От Земеделският колеж са ангажирали механа „Родопчани” и смятат да се отдадат на веселието без официалности. Ръководството на колежа ще празнува заедно със студентите. Учащите се във Филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” ще купонясват в заведения в близост до учебното заведение, казаха от ръководството. На „битов алкохолизъм” ще се отдадат студентите от филиала на минногеоложкия университет „Свети Иван Рилски”.

Тази година заведенията се надпреварват да предлагат изгодни оферти на младите хора за 8 декември.Те обаче все още се колебаят.С едни от най-примамливите излезе къщата за гости в Главатарци-„Трифон Зарезан”. Студентите обаче предпочитат градските кръчми. Много от тях смятат да продължат до сутринта в барове и дискотеки. Тези,които предпочитат домашните условия са предимно върлите пушачи, които не искат да си развалят навиците на такъв светъл празник.

  Тази година студенти няма да управляват общината на 8 декември. Обикновено тази мисия се възлага на младежи от Земеделския колеж. Сега обаче празника се пада в събота,  а и студентите са в сесия.

  Директорът на Филиала „Любен Каравелов”доц.д-р Иван Джамбов съобщи, че на 8 декември е предвидено тържество със студенти и преподаватели. Ще бъдат връчени тържествено дипломите на отличниците на випуска.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини