Незаконни цигари отидоха в огъня

Близо 11 млн. контрабандни цигари бяха изгорени в пещите на циментовия завод “Холсим България” във врачанското село Бели извор. Унищожаването им е под контрола на Митница Свиленград.

Незаконните цигари са от три различни марки, като най-много са 870 кутии от нашумялата напоследък марка “Victory exlusive”, 390 кутии цигари са от марката “ММ slims “ и 200 кутии цигари марка “Ashima”.

Папиросите са спрени на МП Капитан Андреево в два последователни дни.

При първия случай 760 кутии цигари и 5 килограма тютюн за пушене са открити в личния багаж на Ю.А., български гражданин, на 48 години, пътуващ с автобус по редовната линия Турция – България. Почти същото количество папироси са спипани на следващия ден. Кутиите този път са разкрити в личния багаж на жена, пътуваща с лек автомобил от Турция.

По време на проверка 33 -годишната пътничка пробвала да скрие четирите си чанти с цигари зад всяка една от гумите на лекия автомобил. Като превантивна мярка на всяка цена да запази цигарите, жената и нейните спътници надлежно декларирали само закупените от Истанбул 40 чифта спортни обувки и 150 парфюма, които обаче също са иззети от митническите органи за нарушение на Закона за марките и географските обозначения.

Срещу нарушителите са образувани досъдебни производства от митническите разследващи инспектори при митница Свиленград.

Акцията по изгаряне днес е четвъртата за този месец под контрола на Митница Свиленград.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини