Паяка оплита бул. „Васил Левски“

В отсечката има десетки бъдещи жертви на паяка

Паркиралите на пътното платно автомобили по булевард Васил Левски, в отсечката между кръстовището с „Дунав“ и кръговото срещу ВиК, ще бъдат вдигани с паяк, потвърди замкметът на общината Златимир Желев. До дни предстои поставянето на знаци забраняващи паркирането и предупредителни табели за паяка. По закона за движение по пътищата, на еднопосочно движение, каквото е на „Васил Левски“, престоя и паркирането са разрешени. Но не и през тази зима. 

Решението е взето на заседание на комисията по транспорт към общината и цели улесняването на снегопочистването през зимния сезон. То би било невъзможно заради десетките паркирали автомобили. Те са главно на живущи в блоковете от 21 до 34, въпреки че зад повечето от тях има паркинги. За да се стигне до тях обаче трябва да се върти на кръговото до ВиК. Повечето не си правят този зор или пестят бензин и паркират на платното за по-лесно. 

Практиката започнала през пролетта на тази година, след като бордюрите на тротоарите били солидно повдигнати, за да не се отича дъждовната вода към по-ниските пространства пред блоковете. Това направило невъзможно паркирането по тротоарите, каквато била досегашната практика. 

Знаците забраняващи паркирането засега ще бъдат временни, но се обмисля да бъдат запазени за постоянно, с оглед изключително натовареното движение по този булевард.

Г. Христов

Високите бордюри вече не позволяват паркиране на тротоара
Проблемът е главно от дясната страна на булеварда
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини