Тоха отпразнува с цигара Международния ден без тютюнев дим

Класиката кафе с цигара върви и на световния ден без тютюнев дим

Гимназията по туризъм, известна още като Тох, отпразнува със сладка сутрешна цигара световния ден без тютюнев дим. Ученици от различни випуски запалиха по един папирос, непосредствено след като присъстваха на презентация за вредата от тютюнопушенето. Тя бе дело на Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Младежки Център Хасково. Вместо с дрогата, днес превантивните обесняваха за тютюна, пристрастяването към него и вредата от пушенето. Учениците чинно изслушаха и изгледаха всичко. После им пролича, че са съгласни на фас паузата, в която се превръща почти всяко междучасие, особено голямото. Пък и точно тогава бе времето им за сутрешно кафе.

Дейността на Превантивния информационен център е насочена към учениците, като цели да ги информира за наркотиците и рисковете свързани с тяхната употреба. Именно в ранна възраст хората са най-податливи към изпадане в силна физическа зависимост, а статистиката сочи че точно тогава е повишен рискът от инциденти-заразяване с инфекции, поемане на свръх дози и т.н.

Центърът с непроизносима абревиатура, ще продължи дейността си в останалите хасковски училища. Учениците ще бъдат запознавани с видовете наркотици и специфичното им въздействие, както и последиците от тяхната употреба.

Г. Христов

Преди това децата чинно бяха запознавани с вредата от пушенето
Учениците бяха съгласни че е вредно
Ученичките-също

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини