Касим Дал свиква изселниците под знамената, стяга чета срещу Доган

Касим Дал

Касим Дал и Корман Исмаилов се срещнаха вчера с изселници в Бурса за да получат тяхната подкрепа за създаването на алтернативна на ДПС политическа формация. Преобладаващата част от присъстващите бяха политзатворници, съдени по време на Възродителния процес,интернирани на остров Белене или принудително въдворени  в различни райони на страната, заради съпротивата им срещу асимилационната политика на тоталитарния режим. В срещата участваха репресирани от Бурса, Истанбул, Измир, Анкара. Касим Дал и Корман Исмаилов получиха подкрепата на правозащитната организация BAHAD с лидер Ешреф Кахраман. Във формацията членуват над петстотин репресирани от комунистическия режим изселници.

   Нашенци в Турция са обещали безрезервна подкрепа на Касим Дал и Корман Исмаилов при създаването на партията. Те от своя страна са ги поканили да участват в учредителната конференция, която се свиква на 1 декември в София.

 За Кърджали бг вести Ешреф Кахраман заяви, че дълго е подкрепял Ахмед Доган и ДПС с надеждата , че ще бранят правата на българските турци. Това обаче не се случи. Доган искаше само власт и пари. Сега нашите надежди са насочени към Касим Дал и Корман Исмаилов, каза Ешреф Кахраман.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини