Грък „изгоря“ с 210 л. българска домашна ракия

снимка: Агенция " Митници"

Грък, почитател на българска домашна ракия, се прости с 210 литра „грозданка“ на ГКПП “Ивайловград”.

63-годишният ценител на нашенския гроздов елексир бил спипан да превозва в бидони ракията, която сварил в казан на българско.

Пластмасовите съдове, пълни с безцветна течност с мирис на етилов алкохол, били отчетени от митничарите при проверката в багажника на колата му. За превозваната стока мъжът не могъл да даде документ.

Направеното замерване от митническите експерти на митница Свиленград на течността в бидоните доказали, че това е ракия, с алкохолно съдържание от 52,3 % vol. На нарушителя е съставен акт по Закона за акциза и данъчните складове.

Пред митническите власти комшията се оправдал, че джибрите са от собственото му лозе, което имал в България. А ракията предпочел да свари у нас заради по-добрите казани. Освен това той не бил запознат с българските закони и не  предполагал, че за пренасянето им през границата в Гърция са му необходими документи.

След отварянето само преди две години на петия граничен пост между България и Гърция при Ивайловград, митническите служители все по-често установяват пренасянето на ракия, от гръцки граждани без необходимите документи, сочи статистиката на Агенция „ Митници“. Пазарувайки по-евтини хранителни стоки от България, гръцките ни съседи включват в списъка си и купуването на по -евтина домашна ракия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини