Непълнолетна смачка колата на майка си. По 500 лв. на ден капят през мандата на Стефан. Преглед на регионалния печат

По 500 лева на ден капят през мандата на Стефан, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е на цялата 4 страница. Става дума за драмата с борча на димитровградската болница. От скромните 49 бона за ремонт на покрива на второ вътрешно отделение сумата достига космическите 650 000 лв. заради договорената неустойка – 1 процент лихва на ден. Това прави по 500 лева дневно, пресмята изданието. „Капенето” е ставало през мандата на Стефан Димитров като кмет – 2007 – 2011 г.

Запрените хайванчета влизат в съда, челно заглавие на първа страница.Изданието ревностно следи развитието на случая с конфискуваните в края на септември животни, приютени в с. Бисер. Сега превозвачите, от които са иззети, си ги искали обратно.

Собствениците на кафе автомати още се ослушват, акцент от 2-ра. В края на месеца изтича срокът за собствениците на кафе автомати - да ги свържат към данъчните, но те се ослушват с надеждата това изискване да отпадне.

Окончателно: рушкат 750 м незаконна ограда на Баневи, чело на 3-та, друга тема, която вестникът следи особено ревностно. Тая ограда я рушкаха поне десетина пъти през последните няколко месеца. Сега, вече окончателно, я събаря ВАС. Разгеле, свърши се с тая ограда.

Стойчо Младенов: Учех се от Гунди на футбол, заглавие на интервю с наставника на червените, на 5 страница.

Непълнолетна смачка колата на майка си, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. За задигнатото Субару миналия ден, което всъщност било подкарано от 16-годишната дъщеря на собственичката на возилото.

500 искат „Стара планина” за ген. Васил Делов, друг акцент от 1-ва. За инициативата за удостояване на освободителя на Кърджали с държавно отличие.

С 20% повече продаден бетон, акцент от 2-ра. Въпреки лекото оживление в строителния бранш, негативната тенденция като цяло се запазва, смятат спецове.

Брендо безмълвен в съда, водещо на 3-та. Препечатка от Блиц за делото срещу тополовградчанина Евелин Банев – Брендо.

Обличат в закон доброволчеството, темата на 4 страница. Правителството внася в парламента специален закон, който ще регламентира дейността на доброволците.

Майка: Борим се детето ни да стъпи на краката си, заглавие на голям материал на 5 страница. За съдбата на тригодишно момиченце от Димитровград, което страда от тежкото заболяване „спина бифида”. Здравната каса поема само част от разходите, които са огромни. На семейството помагат различни организации.

Драма: Берое би Хасково пред 2000 в зала „Дружба”, акцент от спортната страница. Женският тим на Хасково загубил първия си домакински мач със 73:60.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини