„Червен“ кмет разчувства цесекар №1

Иво Димов подари на Стойчо първата му картотека на футболист

Заклетият цесекар, кметът на Димитровград, Иво Димов разчувства червената легенда Стойчо Младенов, като му подари първата картотека като футболист. Димов внимателно подготвял изненадата си още от март, когато била уговорена днешната контрола между ЦСКА и Димитровград. Със съдействието на известният производител на спортни стоки Инко Бургелов, картотеката била изровена от далечната 1974-та година, когато 17-годишният тогава юноша е получил първото си официално кръщене като футболист. Да играе във „ФК Димитровград тогава е било детската мечта на израсналият в кв. Черноконево младеж. Днес ценният документ бе връчен на настоящият старши- треньор на "армейците".

Подаръкът умили до сълзи иначе железният мъж. Той искрено пожела на родният Димитровград по-бързо завръщане в "А" група за да има паметни сблъсъци с грандовете. И ги окуражи-там където е минал ЦСКА, отборите стават победители. Прихващали от манталитета на най-успешният български отбор.

Само преди дни, Младенов се доказа като победител като натри носа на вечния „враг“ Левски, въпреки че тимът му приличаше на разбита команда, а онези изглеждаха безкрайно силни. Днес Стойчо не можеше да се отърве от поздрави за победата. Благодарните фенове му направиха шпалир при пристигане в Димитровград.

Екзекуторът на Ливърпул влезе завинаги в сърцата на червената агитка с култовата реплика „Станах шампион на говежди стадион“. Може би само иконата Димитър Пенев в момента е по популярна личност в галерията с легенди на червения клуб.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини