Турският бизнесмен Фатих Хамзаоглу: Рекетьори ми поискаха 6000 евро, иначе съм мъртъв

Новоизпечени рекетьори се мъчат как да припечелят някой лев в тези кризисни времена в Кърджали, свидетелства турският бизнесмен Фатих Хамзаоглу.«Звъннаха ми едни бараби с дебели гласове, които не търпят друго мнение. Ужас!!! Заплашиха ме директно - или броиш кеш 6000 евро, или имаме едни аверчета в София, които ще те… заровят в историята. Ще ти сложат главата в чувала и никой повече няма да може да те намери”, разказва Фатих Хамзаоглу. Джамбазинът осъществява успешна крупна сделка с истанбулска фирма за 850 кози, които купува на «едро” от няколко родопски села. Твърди, че е изряден пред служителите на НАП, че има документи от всички институции, включително и от българските, и от турските. Че имал само известно неразбирателство с търговските си партньори по алъш-вериша, но пък хал-хабер си нямал, че тук нещата все още се решават по познатия “способ” от мутренските години в началото на 90-те на миналия век.«От свои източници узнах, че собственикът на истанбулската фирма Ерджан Ашанлъ, с когото работим по продажба на животни, е наел братята Зеки и Хикмет Мехмедови от кърджалийското село Островец, община Кирковска. С Ашанлъ имаме известно неразбирателство по търговски сделки, но пак повтарям - аз съм изряден. Изпълнил съм си моята част по споразумението. С нагласа, че в България днес споровете вече не се уреждат с помощта на мафията. Но партньорът ми Ерджан Ашанлъ решава да прати братята при мен, известни още като Зико и Пъли, да ме рекетират за 6000 евро, а, както е известно, това е твърде солена сума. Дори и за търговците край Босфора. Предоставих им /на рекетьорите - б.а./ всички фактури, които показват погасените от мен задължения за продажбата на 850 кози, обясних им, че в рамките на четири месеца съм доставил уговорената бройка на животните. Всичко може да се провери и на двете митници - ГКПП «Капитан Андреево и ГКПП «Капъ Куле”! Обясних им, че сделката е извършена по перфектен начин и двете страни сме си изпълнили задълженията”, разказва пред прокуратурата уплашеният от нашенските «нови” нрави турски джамбазин.По-интересното в този българо-турски «международен” казус е, че братята Зико и Хикмет са били следени и арестувани миналата сряда на бензиностанция в Кърджали по пътя за Момчилград. В момент на вземане на 500 евро от турски бизнесмен. Прокуратурата ги обвинява, че са рекетирали паралията, но съдът отменя мярката им за неотклонение «задържане под стража” в «домашен арест”. Естествено, отричат да са изнудвали когото и да било.
След сериозните заплахи от преди дни Фатих Хамзаоглу алармира на място криминалистите в родопския град, че е заплашван със смърт от Зико и Пъли. Че ако не им даде исканите 6 евробона, го очаква …чувал. Че с основание се страхува за живота си независимо къде се намира: дали по бизнес-дела в България, или в родината си. След първия рекетьорски инцидент «момчетата” отново са следени със СРС-та. Закопчават ги, пак са под домашен арест. Докога? - единствено съдът ще прецени. 
«По-нататък постъпих, както ме посъветваха вашите полицаи. Благодаря им за професионалната и коректна работа. Искам да знаете, че нямам никакви проблеми с турската държава, както някои медии у вас твърдят. Коректен съм и това може да се докаже!”, кълне се във Всевишния джамбазинът.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини