Езиковата: На героите с любов

„Силно съм впечатлена, че младите хора във вашето училище говорят за историята на родния край с толкова много любов”. С тези думи зам. министърът на отбраната Августина Цветкова откри срещата, посветена на 100 годишнината от Балканските войни. Официалният повод събра на 20. октомври в ГПЧЕ „Христо Ботев” ученици, учители и политици.

След един век младите ботевци почетоха паметта на героите, като възродиха спомена за техните величави дела. На фона на кадри от войните и бойни маршове учениците споделиха записаните лично от тях разкази на дедите си, участници във войните.

Историята е велик учител, а историческата памет е част от възпитанието на всяко поколение. Че часовете по история не са само част от учебния план, непрекъснато се доказва от възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев”. Достатъчно е само да видите сериозните лица на гвардейците. Толкова искрени и истински, че на военния поздрав на министър Цветкова: „Отлично отговаряте!” единственият възможен отговор е „Служа на Република България!”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини