Кметът взима паркинга на полицията за Синя зона

Полицейският паркинг между старото и ново РПУ, ще става Синя Зона

Паркингът на полицията на улица "Атон" да стане Синя зона. Това предлага кметът Георги Иванов в докладна до общинският съвет. Местният парламент ще решава по предложението идния петък, 26-ти октомври.

В докладната си градоначалникът предлага Синята зона да се увеличи с още 3 улици заради „нуждата от по-добър естетически вид в центъра на града“. Едната улица е настоящият паркинг пред областна администрация, където ще бъдат обособени 111 места за Синята Зона. Намиращият се там паркинг на фирма „ЕМ комфорт“ от 35 места, да бъде компенсиран със съответния брой паркоместа пред зала „Дружба,“ откъм улица „Мара Гидик“ и в отсечката между читалище "Заря" и банка ДСК. Другата нарочена за Зона улица е Козлодуй/между Енергото и бул. Освобождение/ с 20 паркоместа. Третата е въпросната „Атон“, в частта между ул. „Цар Калоян“ и булевард "България". 

Там се търсят 15 паркоместа. Които се оказва, че вече съществуват, въпреки че улицата не е посочена като настоящ паркинг и не би следвало да има различен статут от останалите улици в града. 

"Атон" обаче е затворена за граждани-с бариера откъм бул.„България“ и саксии с цветя откъм „Цар Калоян“. Цялото пространство пред паспортна служба е паркинг за коли на полицаи. 

От хасковската полиция, потвърдиха че това наистина е техен паркинг. Според тях, това е станало с официално разрешение на местната власт, при условие че живущите в отсечката нямат нищо против. 4-та живущи там явно са нямали нищо против и също имали право да паркират. 

По непотвърдена информация, преструктурирането на „Атон“ от улица в паркинг е станало през 2007-ма година. Помолени за справка по темата, от пресслужбата на общината обещаха проверка и информация, но до края на работният ден, тя не бе получена.

Г.Христов

Улицата е надлежно затворена с бариера откъм бул. България
...и с цветя откъм "Цар Калоян"
На улицата имат право да паркират само полицаи и 4-ма живущи в отсечката
Синя зона става и целия паркинг пред сградата на областна администрация
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини