Хасковлия от „Дженерал Електрик“, тества ангиографа в МБАЛ

Георги Димитров

Георги Димитров е роден в Хасково през 1982 година. Живял е известно време в Любимец. Учил е в техникума по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. По-късно семейството му се премества в София.

От 2006 година хасковлията работи в една от най-големите и известни мултинационални корпорации в света - „Дженерал Електрик“. Компанията достави преди месец в хасковската болница най-модерния към момента ангиограф в България за местната Кардиология. Днес Георги Димитров бе в Хасково за последните тестове на модерната машина.

- Господин Димитров, лесно ли се започва работа в мултинационална компания от ранга на „Дженерал Електрик“? Вие как започнахте работа там?

- Беше до известна степен щастливо стечение на обстоятелствата. Един от преподавателите ми в университета ме препоръча на фирма, която беше дистрибутор на „Дженерал Електрик“. Всъщност тази фирма беше дистрибутор и на други компании. По-късно се отказа от дистрибуторската си дейност и аз започнах работа директно в „Дженерал Електрик“.

- Излиза, че и там става с връзки. И там ли са в сила нашенските нрави?

- О, не. Не ме разбрахте. Препоръката беше за дистрибуторската фирма. Започването на работа в „Дженерал Електрик“ мина през стандартните тестове, одобряване на техническите познания, цяла процедура. После пък минах през специализирано обучение.

- Нали сте инженер, за какво обучение става дума?

- Инженерното образование е само основата. Нещо като теоретичната подготовка в шофьорския курс. Научаваш къде е волана и къде са педалите, но шофирането е нещо съвсем друго.

- Кое е различното да се работи в утвърдена компания, призната в целия свят? Защо при тях нещата се получават, а при нас – не?

- Защото си имат ясни правила и те се спазват стриктно. За всяко нещо си има утвърдена процедура, всичко е уточнено в детайли, ти само спазваш правилата.

- И у нас е така, а често не се получава.

- Ами то е като при шофирането, пак ще дам този пример. Имаме си закони, правилник за движение по пътищата, а всеки знае, че шофирането по нашите пътища е нещо различно. Просто там се спазват правилата.

- Каква заплата получавате в „Дженерал Електрик“?

- О, по въпроси, свързани с компанията, не мога да говоря. Това е част от вътрешните правила. Имаме си отдел „Връзки с обществеността“, а ние нямаме право да разказваме за работата си.

- Вярно ли е, че работата на всички машини на „Дженерал Електрик“ се наблюдава от компанията онлайн в реално време?

- Това също е въпрос, свързан с работата и не мога да говоря.

- Тогава кажете това, което можете.

- Като роден в Хасково, много се радвам, че вече и в местната болница ще има такава модерна апаратура и хората ще могат да се подлагат на тези процедури тук, без да им се налага да пътуват до София.

Интервю на Тодор Кръшков

Новият сайт на МБАЛ Хасково можете да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини